De vrije markt van de NBA gaat open, Warriors en Lakers zijn vrij om te kiezen

Nu de NBA Free Agency begint, onderhandelen veel Free Agents met hun teams en met andere teams. Onlangs maakte Klay Thompson van de Warriors bekend dat hij een driejarig contract ter waarde van $ 50 miljoen had getekend bij de Mavericks. Hij neemt afscheid van de Golden State Warriors en gaat spelen voor de Dallas Mavericks. De glorie van de Warriors-dynastie vervaagt geleidelijk, en nu blijven alleen Stephen Curry en Draymond Green in het team.

Een andere traditionele reus, de Lakers, ondergaat ook veranderingen. Dit jaar wordt LeBron James free agent bij de Lakers. Sinds hij in 2018 naar de Lakers verhuisde, leidde James het team naar het NBA-kampioenschap in het seizoen 2019-2020. Onlangs werd gemeld dat LeBron zijn contract met de Lakers met twee jaar zal verlengen, met een totale contractwaarde van 104 miljoen dollar. De veteraan, die 21 seizoenen heeft gespeeld, blijft het veld domineren met zijn uitstekende vaardigheden. Het is vermeldenswaard dat in het recente NBA-ontwerp LeBron James’ oudste zoon Bronny door de Lakers werd geselecteerd met de 55e keuze in de tweede ronde.

De afgelopen twee jaar waren de records van de Warriors en Lakers onbevredigend. In het seizoen 2023/24 wonnen de Celtics het 18e kampioenschap in de teamgeschiedenis. In het seizoen 2022/23 braken de Nuggets door en wonnen het eerste kampioenschap in de teamgeschiedenis. Er kan elk jaar maar één team de top van het NBA-kampioenschap bereiken. Welk team wordt dit jaar de ultieme kampioen? laten we afwachten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *