De 33-jarige Thiago Alcantara kondigt na zorgvuldige afweging zijn pensioen aan

Een andere bekende speler kondigde zijn pensionering aan, omdat zijn lichaam het spel niet meer aankon. De laatste keer dat Thiago Alcantara voor het publiek verscheen, droeg hij een Liverpool voetbalshirt en speelde hij slechts vijf minuten als invaller. Vorig seizoen kon Thiago Alcantara vanwege een blessure bijna het hele seizoen niet spelen, en dit keer heeft hij daardoor helderder kunnen nadenken. Het was tijd om afscheid te nemen van zijn voetbalcarrière en hij was klaar om aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven te beginnen.

Thiago Alcantara, geboren in 1991, begon zijn carrière in het van Barcelona voetbalshirt. Dit was zijn eerste doelpunt in zijn leven. De ploeg besteedde destijds niet veel aandacht aan Thiago Alcantara omdat Barcelona over veel uitstekende middenvelders beschikte. In de zomer van 2013 besloot Thiago Alcantara zich bij Bayern München aan te sluiten, waar hij ook de meest briljante carrière behaalde.

In 2020 wilde Thiago Alcantara de machtigere Premier League uitdagen, dus kwam hij bij Liverpool spelen. Helaas heeft de sterke concurrentiekracht van de Premier League een grotere tol geëist van het lichaam van Thiago Alcantara en is hij herhaaldelijk geblesseerd geraakt tijdens de wedstrijd. Op dat moment kondigde Thiago Alcantara zijn pensionering aan en keerde terug met een volle lading. Hij won meerdere kampioenschappen terwijl hij voor drie teams speelde. Misschien is stoppen op 33-jarige leeftijd te jong, maar hoeveel spelers boven de 33 hebben geen kampioenschap gewonnen? Thiago Alcantara zou de voetbalwereld zonder spijt moeten verlaten, omdat het hem veel van zijn hoogste onderscheidingen heeft opgeleverd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *