De totaalscore van Pogacar steeg met 3 minuten en 9 seconden

In de tweede ronde in de Pyreneeën gingen de wielrenners hevig met elkaar strijden. Het kampioenschap van deze race werd opnieuw gewonnen door Pogacar, die de 15e stop won. Deze overwinning bezorgde Pogacar een enorme voorsprong, en de strijd om de gele trui lijkt beslecht, en het kan voor Vengergaard moeilijk worden om deze ongedaan te maken.

De vijftiende stop is een bergetappe met een afstand van 197,7 kilometer en een hoogteverschil van ruim 4.800 meter. De finishlijn ligt op de top van het HC de Beille-plateau. Totdat er nog geen 10 kilometer te gaan was in de race, hadden de kampioenskandidaten nog geen actie ondernomen. Pogacar, gekleed in het nationale kampioenschapsuniform, begon het kampioenschap aan te vallen. Hij volgde Vengergaard op de voet totdat Pogacar, met nog 5,4 kilometer te gaan van de finish, besloot in zijn eentje aan te vallen. Hoewel Vengergaard probeerde te reageren, faalde hij uiteindelijk. Hij paste zijn snelheid aan, maar kon Pogacar niet inhalen en kon hem alleen maar verder en verder weg zien gaan.

Pogacar bereikte in een solovlucht de top van de berg, waardoor zijn voorsprong uitbreidde naar 1 minuut en 8 seconden. Dit was zijn derde etappezege in deze competitie en hij won ook de gele trui. Het totale tijdsverschil tussen de twee werd vergroot tot 3 minuten en 9 seconden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *