Georgië wordt het eerste team dat scoort tegen Spanje

In de finale van de Europa Cup 1/8 gingen de vier sterke teams met succes door naar de volgende ronde, zoals fans hadden voorspeld. Italië en Denemarken kwamen echter niet tot scoren en werden uitgeschakeld. Spanje versloeg Georgië in deze ronde met 4-1, waardoor het grootste puntenverschil van dit toernooi ontstond. Spanje is dit seizoen de sterkste vertegenwoordiger in de Europa Cup en het is buitengewoon moeilijk om ze te verslaan.

Hoewel Georgia in de top 16 stopte, hielden de spelers na de wedstrijd een laatste afscheidsceremonie met de fans. Dit was ook het moment waarop ze het beste record in de teamgeschiedenis behaalden. Veel fans reizen duizenden kilometers om de wedstrijd te bekijken en het team aan te moedigen. Hoewel ze er uiteindelijk niet in slaagden te winnen, zorgden de fans en spelers voor een ontroerend “afscheidsgebrul” op het veld.

Voor veel kleine Europese landen is het bereiken van de laatste zestien van de Europa Cup een prestatie die op zichzelf al een feestje waard is. Dit seizoen hebben Spaanse spelers goed gepresteerd en de UEFA Euro 2024-truien aangetrokken. Georgië scoorde met succes een doelpunt tegen Spanje en werd daarmee het eerste team dat dit seizoen tegen Spanje scoorde. Hoewel ze er uiteindelijk niet in slaagden het machtige Spaanse team te verslaan, waren de prestaties van Georgië goed genoeg en erkenning waard.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *