Doelman Donnarumma: de schat van Italië

Paris Saint-Germain is altijd genereus geweest in het werven van spelers, en trekt vaak topspelers met hoge salarissen aan. Hoewel doelman Gianluigi Donnarumma voor een hoog salaris bij Paris Saint-Germain kwam, bewezen ook zijn prestaties in het spel zijn waarde. Hoewel het Italiaanse nationale team zich tijdens het Europees voetbalkampioenschap niet kwalificeerde in de knock-outrondes, was de trui van Donnarumma altijd de smerigste van het team.

Donnarumma bewaakt het doel van het Italiaanse nationale team, dat pijnlijker is dan de fans. Hij kon de passie van zijn teamgenoten niet zien die op het veld voor de nationale eer vochten, noch kon hij hun vechtlust voelen om hun best te doen. De algehele sterkte van het Italiaanse nationale team is niet te vergelijken met Paris Saint-Germain, en is zelfs inferieur aan Donnarumma’s oude club AC Milan. Donnarumma maakte ooit deel uit van de sterkste aanvallende opstelling van Paris Saint-Germain, maar nu is hij getuige geweest van de trage prestaties van het Italiaanse nationale team. In het nationale team leek hij de wil van zijn teamgenoten om te winnen niet te kunnen zien. Tijdens de wedstrijd, na een achterstand van twee doelpunten, kozen sommige teamgenoten ervoor om op te geven, maar Donnarumma gaf nooit op en bleef altijd tot het einde van de wedstrijd bij zijn positie. Hoewel Italiaanse fans alle spelers in twijfel trekken, is Donnarumma de enige die niet harde kritiek heeft gekregen.

Real Madrid-doelman Thibaut Courtois en Kepa Arrizabalaga, die vorig seizoen goed presteerden, wachten op nieuwe contracten. Real Madrid heeft Kylian Mbappe gecontracteerd en het team heeft ook interesse getoond in Donnarumma. Het is echter onmogelijk voor PSG om in hetzelfde seizoen zowel een topspits als een doelman te verliezen, dus Donnarumma zal de kans missen om een ​​Real Madrid-shirt aan te trekken. Ondanks de uitschakeling van Italië op het EK voetbal blijft Donnarumma een juweeltje voor de nationale ploeg.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *