Campbell doorbrak de mannelijke NHL-cirkel en werd de eerste vrouwelijke coach!

Het meest opwindende in de NHL-kring onlangs is dat de Kraken Kraken Bob Woods en Campbell rechtstreeks aanstelden als assistent-coaches van het team. Dit is de eerste fulltime vrouwelijke assistent-coach die tijdens het reguliere seizoen in de geschiedenis van de NHL van de bank komt. Campbell was de afgelopen twee seizoenen zelfs assistent-coach voor de Byers Horses in de Coachella Valley van de American Hockey League. Ze is ook enigszins beroemd in deze kring.

En dit is een historisch moment voor Campbell en de Kraken. In een door mannen gedomineerd sportveld is de identiteit van vrouwelijke coaching in de NHL behoorlijk opvallend, en Campbell heeft hier ook veel hard werk voor gestoken. Sterker nog, de hele Noord-Amerikaanse regio ontwikkelt nu de reikwijdte ervan vrouwenrollen. Je moet weten dat Campbell ooit diende als assistent-coach en technisch coach voor de Neurenbergse IJstijgers van de Duitse topherencompetitie DEL, en als assistent-coach voor het Duitse team tijdens het IIHF Wereldkampioenschap 2022. Juist door deze open cv’s kwam ze uiteindelijk in het professionele veld terecht.

Natuurlijk is Campbell niet de enige; de ​​afgelopen vier jaar is het aantal vrouwen in de sport begonnen toe te nemen. De New Jersey Devils voegden assistent-algemeen manager Kate Madigan toe in een Devils-trui, Megan Hunt bij de Chicago Blackhawks, Haley Wickenheiser bij de Toronto Maple Leafs en meer. Voor Campbell zelf is het een geluk dat hij deze positie kan bemachtigen.

Nu vrouwen steeds machtiger worden, hoop ik dat deze cirkel steeds breder wordt en dat er steeds meer vrouwelijke spelers en vrouwelijke coaches de truien van verschillende topteams zullen dragen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *